Plaatsvervanger

Op ceder gerookt varkensribstuk met een salsa van anasas

Categorieën: , .

Productbeschrijving

  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30
  • BEREIDINGSTIJD: 1 uur
  • BEREIDINGSMETHODE: Direct
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD: Gemiddeld

INGREDIËNTEN (VOOR 6 PERSONEN)

  • 1 varkensribstuk om te braden van ongeveer 1 kg
  • 1 cederhouten rookplank, ten minste 1 uur geweekt in water
  • 1 el fijngehakte verse salie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl fijngehakte verse tijm
  • 1 tl grof zout
  • 1/2 tl vers gemalen zwarte peper

Saus :

  • 500 g ananas in kleine blokjes gesneden
  • 120 g kristalsuiker
  • 4 el witte wijnazijn
  • 2 el vers limoensap
  • 1 tl gehakte Spaanse peper
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl grof zout
  • 1/8 tl vers gemalen zwarte peper
  • 4 fijngesneden lente uien (enkel het witte gedeelte)
  • 5 el fijngehakt vers basilicum
  • Grof zout

VOORBEREIDING

1. Doe de ananas, suiker, azijn, limoensap, Spaanse peper, komijn, zout en peper samen in een pan. Breng aan de kook en laat 7 tot 10 minuten verder sudderen op een matig vuur. Als er onderaan in de pan te veel vocht zit, verwijder je de ananas met een schuimspaan en hou je hem apart in een kom. Laat de rest van de saus nog 5 minuten doorkoken op een hoog vuur of tot het in volume is afgenomen en is ingedikt. Giet deze saus over de ananas. Doe de lente ui en de basilicum erbij en breng zo nodig verder op smaak met zout. Roer goed om.
2. Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kom.
3. Verwijder het overtollige vet en het vliesje dat het ribstuk bedekt. Verdeel het kruidenmengsel over alle zijden van het gebraad. Leg het ribstuk op de geweekte plank van cederhout. Laat boven de directe grillmethode (175°C à 230°C) ongeveer 1 uur braden op de barbecue onder gesloten deksel. Haal het ribstuk voorzichtig van de barbecue en bedek het licht met een vel aluminiumfolie. Laat 3 tot 5 minuten rusten alvorens het vlees aan te snijden. Serveer het warm met de salsa.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Op ceder gerookt varkensribstuk met een salsa van anasas”