Plaatsvervanger

Lamskoteletjes met rozemarijn en gegrilde aardappels

Categorieën: , .

Productbeschrijving

  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20
  • BEREIDINGSTIJD: 19 tot 26 minuten
  • BEREIDINGSMETHODE: Direct
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD: Gemakkelijk

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

  • 8 ontvette lamskoteletjes van ongeveer 115 g en 3 cm dik
  • 1 kg nieuwe aardappelen met een diameter van ongeveer 5 cm, schoongespoeld en in vieren gesneden
  • Extra vergine olijfolie

Kruidenmengsel :

  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 1 tl grof zout
  • 1 el fijngehakte verse rozemarijn
  • 2 tl fijngehakte verse tijm
  • 3/4 tl vers gemalen zwarte peper

VOORBEREIDING

1. Hak de knoflook grof en bestrooi met zout. Plet de knoflook en het zout met de platte kant van het mes “lemmet” tot een puree. Voeg de andere ingrediënten van het kruidenmengsel toe en hak fijn.
2. Doe de in vier gesneden aardappelen in een kom. Giet een scheutje olie (2 eetlepels) over de aardappelen en voeg de helft van het kruidenmengsel er aan toe. Meng de aardappelen om ze gelijkmatig met de olie en het kruidenmengsel te bedekken. Kook de aardappelen boven de directe grillmethode (175°C à 230°C) 10 tot 15 minuten op de barbecue onder gesloten deksel tot ze gaar zijn. Draai ze geregeld om. Hou de aardappelen warm terwijl je het lam bereidt.
3. Bestrijk de koteletten aan beide zijden licht met wat olie. Kruid de twee zijden van de lamskoteletten met de resterende helft van het kruidenmengsel. Gril de lamskoteletten boven de directe grillmethode 9 tot 11 minuten op de barbecue onder gesloten deksel en draai daarbij één keer om. Serveer ze warm met de aardappelen.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Lamskoteletjes met rozemarijn en gegrilde aardappels”