Plaatsvervanger

Lamscarré met sinaasappel-granaatappel siroop

Categorieën: , .

Productbeschrijving

  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10
  • BEREIDINGSMETHODE: Direct/indirect
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD: Gemakkelijk

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

2 lamscarrés, van elk 500-700 gram

VOOR DE KRUIDENTAPENADE
2 el olijfolie
3 fijngeplette knoflooktenen
1 el chilipoeder
2 tl grof zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper

VOOR DE SIROOP
120 ml versgeperste sinaasappelsap
4 el granaatappelsap
2 el honing
1 el balsamicoazijn
½ tl grof zeezout

VOORBEREIDING

1.       Verwijder de vetlaag van de lamscarrés en schraap de ribben schoon.
2.       Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de kruidentapenade door elkaar. Bestrijk daarmee het lamsvlees en laat het voor het grillen 20-30 minuten rusten.
3.       Meng voor de siroop de vloeibare ingrediënten en breng het snel aan de kook. Laat het mengsel 15-20 minuten op laag vuur inkomen tot ongeveer 5 eetlepels. Kruid met zout.
4.       Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte. Maak het grillrooster met de borstel schoon. Gril de lamscarrés eerst met de beenderkant naar onderen boven directe gemiddelde warmte met gesloten deksel naar wens gaar (ongeveer 15-20 minuten voor rozerood respectievelijk medium rare) Draai ze een of tweemaal. Leg het vlees boven indirecte warmte als vlammen ontstaan. Neem de carrés van de grill als de kerntemperatuur ongeveer 50 graden heeft bereikt en laat ze 5 minuten rusten. Snijd de karbonaden los.
5.       Warm zo nodig de siroop op en druppen deze over de karbonaden.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Lamscarré met sinaasappel-granaatappel siroop”