Plaatsvervanger

Koreaanse rib-eye steaks met geroosterd sesamzout

Categorieën: , .

Productbeschrijving

  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20
  • BEREIDINGSTIJD: 6-8 minuten
  • BEREIDINGSMETHODE: Direct
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD: Gemakkelijk

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

Ingrediënten:
8 tl sesamzaadjes, geroosterd
½ tl grof zeezout
Voor de marinade
125 ml sojasaus
125 ml sherry of sakewijn
60 ml geroosterde sesamzaad olie
50 gr suiker
6 lente-uitjes, grof gesneden
2 tl fijngehakte gember
6 knoflookteentjes
2 tl hete chilisaus
4 rib eye steaks zonder bot, elk ongeveer 250 gram en 2 cm dik
8 lente-uitjes

VOORBEREIDING

1.       Meng 4 tl sesamzaad met het zeezout in een kleine kom en zet het aan de kant
2.       Stop de andere 4 tl sesamzaad in een blender met daarbij alle ingrediënten van de marinade. Blend alles tot een glad geheel. Giet de helft van de marinade in een sauspannetje en zet het aan de kant. Leg de steaks in een plastic zak en giet de overige marinade erbij. Druk de lucht uit de zak en sluit het goed. Keer de zak zodat de marinade goed over het vlees verdeeld. Plaats de zak in de koelkast en laat het gedurende 2-4 uren marineren. Laat de steaks ongeveer 15 tot 30 minuten voor het grillen op kamertemperatuur komen.
3.       Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte (230 – 290 graden)
4.       Borstel het rooster schoon. Haal de steaks uit de zak en laat de overtollige marinade af druipen. Gril de steaks op directe hoge warmte, met de deksel gesloten. Gril de steaks tot de gewenste gaarheid (6-8 minuten voor medium). Gril de lente-uitjes gedurende de laatste 2 minuten op directe hoge warmte, gedurende 2 minuten, eenmaal keren. Haal de steaks van de barbecue en laat ze voor 3-5 minuten rusten op kamertemperatuur.
5.       Maak de saus wanneer de steaks rusten. Plaats de kleine sauspan met de marinade op medium warmte en breng aan de kook. Kook tot het indikt en reduceert tot ongeveer 125 ml, gedurende ongeveer 5 minuten, goed roeren.
6.       Snijdt de steaks in dunne plakken. Bedruip het met de gereduceerde marinade en besprenkel het met het sesamzout mengsel. Serveer het warm met de gegrilde lente-uitjes.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Koreaanse rib-eye steaks met geroosterd sesamzout”