Plaatsvervanger

Kalfribstuk gevuld met kruiden

Categorieën: , .

Productbeschrijving

  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15
  • BEREIDINGSTIJD: 1 1/3 tot 1 3/4 uur
  • BEREIDINGSMETHODE: Indirect
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD: Gemakkelijk

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

  • 1 kalfsribstuk met 5 ribben, van ongeveer 2,5 kg, waarvan het nierstuk is losgesneden maar nog vastzit aan het bot.

Saus:

  • 1 bol knoflook
  • 1 tl extra vergine olijfolie
  • 4 el mosterd van Dijon
  • 3 el sojasaus
  • 3 el fijngehakte verse tijm
  • 3 el fijngehakte verse rozemarijn
  • Grof zout
  • Vers gemalen zwarte peper

VOORBEREIDING

  1. Verwijder het fijne buitenste schilletje van de bol knoflook. Snijd de bovenkant van de bol op ongeveer 1 cm weg zodat de teentjes knoflook zichtbaar worden. Plaats de bol knoflook op een vel aluminiumpapier van 20 cm en giet een scheutje olie over de teentjes. Sluit het vel aluminiumpapier en plooi dicht tot een papillot, maar laat een kleine opening vrij voor de stoom. Gaar de knoflookbol boven de indirecte grillmethode (175°C à 230°C) gedurende 30 tot 45 minuten op de barbecue onder gesloten deksel tot de teentjes mals zijn.
  2. Haal de knoflookbol van de barbecue en laat afkoelen. Haal de teentjes knoflook uit de bol en doe ze in een kom; pureer met een vork en voeg daarna de mosterd, de sojasaus, de tijm en de rozemarijn toe. Kruid naar eigen smaak verder met zout en peper.
  3. Laat het kalfsribstuk 20 tot 30 minuten rusten op kamertemperatuur alvorens het te grillen. Breng langs de ribben inkepingen aan en doe de helft van de knoflookpuree tussen de ribben en het vlees; plooi het vlees dicht en bind samen met keukentouw. Bestrijk daarna de bovenkant van het ribstuk met de rest van de knoflookpuree. Laat boven de indirecte grillmethode gedurende 50 tot 60 minuten garen op de barbecue onder gesloten deksel en draai het vlees één keer om. Haal van de barbecue en laat ongeveer 10 minuten rusten alvorens te versnijden tot koteletjes.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Kalfribstuk gevuld met kruiden”