Plaatsvervanger

Gegrillde Rundsbrochette

Categorieën: , .

Productbeschrijving

  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20
  • BEREIDINGSTIJD: 3 tot 5 minuten
  • BEREIDINGSMETHODE: Direct
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD: Gemakkelijk

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERSONEN)

  • 750 gr rundsfilet of lendenstuk
  • 4 el romige pindakaas

Marinade:

  • 1 fijngehakte groene ui
  • 5 el ketchup
  • 4 el lichte sojasaus
  • 3 el basterdsuiker
  • 3 el vers limoensap
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1/4 tl fijngestampte gedroogde rode pepervlokken

VOORBEREIDING

  1. Klop alle ingrediënten voor de marinade samen met 4 el water op in een kom.
  2. Snijd het rundsvlees in blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een grote afsluitbare plastic zak en giet er de marinade bij. Laat alle lucht uit de zak en sluit hem vervolgens goed af. Schud de zak enkele keren op om de marinade te verdelen, leg hem in een kom en zet die 1 tot 2 uur in de koelkast.
  3. Haal het vlees uit de zak en bewaar de marinade. Steek de blokjes rundsvlees op metalen spiesen en laat telkens voldoende tussenruimte. Laat 20 tot 30 minuten rusten op kamertemperatuur alvorens ze te bakken.
  4. Gril de brochettes boven de directe grillmethode (230°C à 285°C) 3 tot 5 minuten (medium) op de barbecue onder gesloten deksel en draai daarbij één keer om.
  5. Giet de marinade die je hebt bewaard in een steelpan, breng aan de kook op een hoog vuur en laat daarna één minuut verder koken. Doe er de pindakaas bij, breng terug aan de kook en klop op tot de saus begint in te dikken. Serveer de saus samen met de rundsbrochettes warm.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste een beoordeling “Gegrillde Rundsbrochette”